Dagligt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2014-03-29  |  Tid: 14:35:13

Fiskarna sviker, men jag ger inte upp :P

 
Fiskarna vill inte som jag vill, hanarna bara flamsar runt.. Men sånt är la vanligt i det mänskliga livet också att killar flamsar runt med tjejerna o aldrig kommer till skott??
Uppvaktar å sen dissar?? :P
 
Men men jag ger inte upp i första taget, jag ska få mitt vita dumbopar att leka o så är det bara. :D Får se om Black silver hanen o marble honan kommer till skott. De leker i alla fall men hon droppar dåligt med ägg.
 
Hualigen vilket fint väder det är ute idag, känner mig full av energi och har börjat tvätta nere i källaren, det enda som saknas är en fungerande torkvinda ute. Det hade ju varit klockrent att kunnat hänga ut tvätten nu när det är så fint väder. Men men, det kommer nog snart det med.
Å jag har fått en super idé som jag bara måste genomföra ute på vår altan, bygga ihop en soffa av lastpallar :D Uh så snyggt det hade varit i hörnet när solen ligger på så gött. Med snygga enkla dynor. O ett bord.
Det kommer INTE INTE INTE INTE målas i vitt, är så otroligt trött på folk som ska göra allt i vitt heeeeeeela tiden... Vitt är bara så ute nu ska det vara massa trevlig färg. Och jag funderar på att måla i gult :D Eftersom vårt hus är i gult tegel så vore det matchande :D Å kanske gråa dynor till :D
 
Sen skulle jag vilja få tag på en eller två kabeltrummor med som man kan måla i gult också eventuellt, eller kanske grått? O dekorera snyggt till att använda som bord :D
Måste bara få tag på dessa prylar med, de verkar ju va väldigt poppis nu runt om i landet. Får höra med pappa om han kanske kan hjälpa mig att fixa det :D
 
Ne, nu ner till tvätten å sen bara avnjuta dagen! Min andra hälft ska ju iväg o jobba inatt också så inget direkt mys här inte :( Hade ju varit trevligt.
 
 

Akvarium  |   Kommentarer (0)
Datum: 2014-03-24  |  Tid: 00:27:18

Breeding in progress!

 
Hela helgen har jag fixat o donat med akvarierna o ställningen o allt som hör till.
I fredags blev det dock inte så mycket eftersom först så blev det en massa städning (mest av Jocke) sen åkte jag på intervju för ett extra jobb och det fick jag! Börjar redan på onsdag! Ska bli sååå jävla kul.
Efter jobb på onsdag o lördag så blir det bredvidgång en vecka eller två sen jäklar blir det massa påskjobb!! Underbart. Trivs jag fortfarande o känner att jag klarar tempot osv så kommer det bli mera jobb :D
Alexandra, Mrs Candy King ;)
 
Sen blev det hemåt, göra tårta o så kom pappa, Carina o min farmor på lite födelsedagsfika :) Tårtan blev verkligen uppskattad o den va ju riktigt gooood!
Efter fika så blev det iväg till svärmor o svärfar för grillning. Hade lagt kött i marinad på torsdagen. Så jäkla gött det blev! Fläskfile med pommes, tzatsiki, coleslaw, sallad, salsa såser o ja massa gott!
Så det blev en riktigt lyckad födelsedag kan jag ju intyga. Och jag fick en Gasolgrill av mina svärföräldrar. Så nu jävlar ska här grillar massa kött o kyckling!
Så jag va världens gladaste nyblivnina 26 åring i fredags :)
 
Lördagen blev det akvariefix, starta igång karen i ställningen. O va iväg till Arken Zoo för att köpa ett gäng doppvärmare, kom hem med 3 stycken samt 5 håvar :). Blev väl inte så mycket som jag egentligen ville men tiden fanns inte för att pyssla. Det va kalas nummer två, min styvbror fyllde år. Så vi va där och åt smörgåstårta o tårta o umgicks med släktingar :) Iväg till svärföräldrarna o hämta vovven som va där under tiden vi va på kalas.
Somnade redan vid 23 igår, så jäkla trött va jag!
 
O idag! Då jävlar har det blivit massa akvariefix!
Fått igång massa filter i karen, inrett ett kar åt mina kamphonor, inte det jag ville inreda men det måste tätas först. Inte hunnit köpa silikon.
Men de fick ett annat så länge :D Är grymt nöjd med det. Bild lägger jag upp nedan.
Kamphanarna fick också sina fack inredda så de får det lite mer hemtrevligt. Inte för att jag faktiskt vet om de tänker på det men ja, fint blev det i alla fall :D bild på det kommer också nedan.
Filtrena har jag satt igång i kamphanarnas kar, i lekkaren, honornas kar fick en pump. Ja, idag har jag verkligen fått allt på plats :D
Skulle inte göra mer idag när jag insåg att jag spenderar 4 timmar nere i akvarierummet :P
 
Men så blev det lite mer i alla fall nu ikväll, introducerat hanarna i lekkaret och honorna i en skorsten. Skorsten för er som inte vet det här med kampfiskar är för att trigga hanen, honan är i en ja behållare där de inte kan nå varandra o det triggar till att bygga skumbo som de sen lägger äggen i när de leker.
Så ja, nu är 4 par igång och ska snart få träffa farandra o leka med varandra på riktigt ;)
 
Så snart blir det massssssssa masssssssssa bebisar! Roligt roligt!
 
Kampdamernas hem :D
 
I detta har jag även bytt filter till bättre luftdrivna hörnisar :)
 
Två av dess fack de åt vänster hr fått nya filter också. Ska köpa fler på ebay så jag kan sätta i de andra två facken också :)
 
Aja, ni får ursäkta att det blir mycket kampfisk snack, men ja det är det jag tycker är roligt.
Lär kanske bli om jobbet också. Men det är ju inte förän på onsdag :D
 
 
där kan ni se lite mer av de paren som är igång i lekkaren, ett saknas för han ville inte styla för sin hona just då :P
 
 
 

  |   Kommentarer (0)
Datum: 2014-03-21  |  Tid: 10:40:32

Min dag idag!

Japp japp, idag är det min dag! Jag fyller hela 26 år idag. :)
Grattis grattis till mig!

Dagligt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2014-03-18  |  Tid: 21:42:17

I väntan på paket.......

 
 
Igår så hämtade vi min akvarieställning!! Å så lycklig jag är! En svart butiksställning med snygga svarta ned o uppfällbara luckor, 9 stycken akvarium (kar) med svart aluram! Underbart snygg!!
Det som skall sparas är på den är avtappningen så det blir smidig. Påfyllning kan jag sköta själv :)
Så nöjd!
Detta är min sambo och min brors förtjänst, för det är dem som köpt den till mig! :D I födelsedagspresent!
Ja nu fyller ju inte jag förän på fredag då men eftersom jag är jag så fick jag den redan igår ;)
Pappa hjälpte till å hämta den på Arken Zoo :D
Ska bara montera ihop den på torsdag o ställa upp karen på plats så är det bara att köra igång. Dock så sprack två av de stora på 150 på vägen hit, men det ska nog ordna sig med ett nytt bottenglas så de går att använda igen. ^^
 
Så nu är det bara mina akvarieväxter som väntas, de ska skickas imorgon. Paketet från cyberzoo skickades idag så det böööör komma imorgon. Sen är det tre paket från ebay som väntas också :D Så jag hoppas att allt hinner komma denna vecka för då är det en kalas vecka verkligen!
 
Ja man blir visst hela 26 år på fredag.. Inget märkvärdigt alls. Längtar inte ens om jag ska va ärlig. För att det kommer inte direkt bli nåt kalas, pappa ska komma o dricka lite kaffe. Mer än så blir det inte. Jag har fått min present av min sambo. Min bror och min far som betalade min klippning. Firat å klart.
Blir väl nåt firande helgen den 30/3 med svärmor o svärfar o kanske släkten på sambons sida. Men inget märkvärdigt där heller för vi ska fira sambons pappa i samma veva.
Fan va trist det är att fylla år egentligen.. Jag önskar man va liten igen då man såg fram emot sin födelsedag, man va pirrig kvällen innan man skulle gå o sova för å se vad man skulle få när man vaknade. Och sen kalas å massa paket!
Nu, ne.. inget firande direkt.. Får väl se om mormor hör av sig o att man får present på det hållet, men det borde bli pengar i så fall.. Men det märks. Vi är väl lite på kant med varandra så det är väl inte säkert hon vill fira sitt barnbarn.
 
Aja.. Orka.
Det va allt för mig.
Puss Hej!

Akvarium  |   Kommentarer (1)
Datum: 2014-03-15  |  Tid: 23:59:01

En jävla roadtrip!

 
 
Ja i onsdags natt så rullade bilen ner mot Uddevalla, ca kl 01 för att va exakt.. eller ja på ett ungefär. Där skulle en kompis plockas upp för att vi sen skulle åka ner till Tyskland, ja ni läste rätt, Tyskland!
Inte för att köpa sprit då som de flesta gör när de åker ner dit. Vi åkte ner för att hämta våra kära kampfiskar!! Som det blivit strul med när de skulle skickas hit :P
Så ja, alternativet var bara att åka ner o hämta dem. Vi fick dem dock skickade till Flensburg som ligger precis vid gränsen efter Danmark. Så det va ju bra, annars skulle vi fått åka långt ner åt helvete kan jag lova!
 
Tokiga? Ja men va fan! Normal har jag aldrig varit :P
Så det blev en jäkla resa kan jag säga..! Degerfors-Uddevalla-Helsingborg-Helsingör-Flensburg o tillbaka.
Köpte mig iaf en billig parfym på båten mellan Helsingborg o Helsingör :D Britney Spears nya Island Fantasy eller nåt hette den :P 50ml 179kr! Det kan man kalla fynd! Och gott luktar den med. Har ju Midnight Fantasy sen innan o gillar den.
 
Va väl hemma här i Degerfors runt 01 så ca 24 timmar tog hela resan... Fy fan säger jag bara! Gör inte om det iaf.. Skulle jag behöva göra om det igen så bokar jag nog hotell i Helsingborg o sover en natt för att SEN åka hem till Degerfors. Gör aldrig detta på en dag igen.
Men nu är de äntligen hemma! Mina fina underbara kampfiskar. Synd bara att en hane dog :/ Men jag skulle få en ny av säljaren så det blir nog en liten import i slutet av april igen som är nästa datum. Kanske tar hem ett par andra firrar då också från en säljare som har SJUKT snygga fiskar.
 
Å på måndag så kommer min fina ställning hem :D ÄNTLIGEN! Så då blir det att sätta igång tre kullar, det kommer bli en hel del jobb kan jag lova!! Inte bara inte med dessa. Inte som guppys som bara spottar ut o de klarar sig själva direkt. Nope!
Kampfisk är lite mer komplicerat än så. :P Men kul är det!
Så det ska bli skönt med en ställning nere i källaren, i mitt lilla akvarierum som min sambo gett mig :D En svart ställning med fina butiksluckor och 9 akvarium. 6 stycken 120liters och 3 stycken 150 liters :D Underbart!
Fin present från min sambo och bror!
 
 
 
 
 
 
Sådär, nu har ni bilder på mina kära älsklingar med! Honorna har jag inga direkta bilder på. Men ja, jag är grymt nöjd med mina val av fiskar :) Synd bara att koi hanen dog. Det va tråkigt. MEN jag kommer ju få en ny sådan hane :D Hihi.
 
Men ja, ne jag gör inte om resan igen. Fick med 3 extra fiskar från han som ja har hand om mottagandet av fiskarna från Thailand och ska skicka dem vidare, en så kallad transhipper. Eftersom att koi hanen dog i hans vård i väntan på att vi skulle hämta dem.
Så det va verkligen jätte snällt av honom. Han och jag har byggt upp ett förtroende som funkar skit bra tycker jag :D
 
Ne, nu ska jag krypa ner i sängen, det har varit en lång dag med mycket att göra.
Och imorgon blir det mer o fixa med eftersom ställningen ska hämtas på måndag. En sväng till Örebro för att köpa sand till ett av akvarierna som skall inredas till kamphonorna. Köpa fler skarvkontakter, eventuellt lite växter även om jag beställt ett gäng idag. Beror på om Grizzly har något erbjudande nu eller någon fin växt man absolut vill ha.
Det ska städas lite i akvarierummet så ställningen får plats :) O plockas iordning med de grejer jag har. Osv osv.. Så det blir en lång dag imorgon med.
 
Så natti natt på er!
Puss Hej!
 
 
 
 
 

  |   Kommentarer (0)
Datum: 2014-03-14  |  Tid: 23:38:53

Mar. 14, 2014


Köpa/Vill ha  |   Kommentarer (0)
Datum: 2014-03-08  |  Tid: 01:10:16

Dagens VILL HA!

 
Ni vanliga dödliga Svenssons förstår nog inte varför man skulle vilja ha just detta.. När det finns massa annat som är roligare typ kläder, skor, bilar, ja allt annat än just detta.
Men det är min passion, som åter väckts igen. Nu ska det banne mig inte dö ut som det gjorde i lägenheten, men nu har jag ett eget rum där nere att grejja i så det ka nog bli bättre :D Mer plats o snart kommer våren o sommaren med sol och ljus! Och har ju dörr ut i det rummet så då kan man ju öppna o vädra o gå ut i solen en stund eller så :D Tömma ut akvarievatten i trädgården :P
 
Men aja, åter till vad jag vill ha just nu.
Dessa!
 
Massa akvarieväxter!!
Håller ju på att fixa å greja inför mina fina kampfiskar som jag ska åka å hämta nere i Tyskland på fredag. Blev lite knas med att skicka dem från importören. Så ja det blir till att åka ner o hämta dem. Men som tur är så har jag en vän med mig som också ska hämta sina. Så det blir en road trip det :P
Men vore nice med massa växter o kunna inreda kamphanarnas olika fack i akvarierna, delar av det med glasskivor som jag sätter frostad plast på så de inte ser varandra. Varje hane kommer ha ca 25 liter att simma på så det blir värsta lyxhemmet för dem :D
Någon som vill klicka hem dessa växter åt mig? De finns på akvarieplantor.se ;)