Mig  |   Kommentarer (2)
Datum: 2013-08-31  |  Tid: 19:03:00

Mitt liv från början till "slut" Del 1

 
 
Mitt Liv, från början till "Slut" del 1
 
Detta kommer bli ett gäng inlägg om mitt liv, från när det tog sin början och tills det kommer till sitt slut. Och dessa inlägg kommer handla om mina val, mina vägskäl, depressionerna osv.
 
Min uppväxt
 
Den 21 mars 1988 föddes en tjej, helt bekymmerslös och älskad av alla.
Min uppväxt var bra vad jag kan minnas. Även om jag och min bror var så kallade skilsmässobarn så hade vi en bra uppväxt, stadig relation med både pappa och mamma och även mormor. Samt att pappas nya sällskap alltid fanns vid vår sida.
Jag har alltid varit pappas flicka så länge jag kan minnas.
Av vad jag fått höra från när jag var liten så tröttnade mamma på att vara mamma, hon ville ha hela paketet, make, barn och hus. Men sen var det inte lika roligt längre när man fortfarande var ung och sprallig. Ska alltså tilläggas att min mamma var 21 när jag kom till världen och 19 när min bror anlände. Så unga föräldrar. Pappa var äldre och mer mogen.
Han hade större delen av vårdnaden om oss. Men visst älskade jag min mamma. Mina starkaste minnen är att varje helg vi sov hos henne så vaknade jag på natten och tassade in till henne och somnade om där. Kunde inte somna om i min säng även om jag delade rum med min bror. Mamma va trygghet.
Ett annat av mina få starka minnen var Lucia, skulle firas hos mamma med mormor. Då får mamma ett anfall och krampar så pass att min mormor trycker in en träslev mellan käkarna på henne.
 
Jag minns inte så mycket om min barndom, och min mamma som jag gärna skulle vilja. Mer än hennes sjukdom. Hon insjuknade redan vid 23 års ålder i cancer, cancer som skulle ta hennes liv vid 28 år.
Sen så flyttade mamma i stort sett hem till mormor och det var där vi sen spenderade de helger vi hade mamma helg så länge hon orkade vara hemma.
Hon blev inlagd sina sista månader på sjukhus, jag minns faktiskt inte om det var i Uppsala eller om det var i Örebro. Men vet att hon legat på båda.
 
När man är så liten som jag var så förstår man inte helt vad som händer, varför ens mamma inte är hos mormor längre, varför man måste hälsa på mamma på ett sjukhus, ett rum med massa läskiga prylar. Så man tänkte väl inte så mycket på det mer än att man fick träffa sin mamma.
 
(under tiden jag skriver detta nu blir det tungt inom mig, obearbetad sorg som jag måste ta tag i, samt att minnen faktiskt dyker upp.)
 
Sista gången vi träffade henne vid liv så fick vi inte träffa henne speciellt länge för hon sa till mormor att hon var trött och att hon inte orkade. (Detta har jag läst i hennes journal)
Läkarna hade även sagt till mormor att det är ett under att mamma fortfarande va vid liv vid den tidpunkten.
Min mamma insjuknade i bröstcancer som opererades bort, hon tappade allt hår. Så klart växte det tillbaka sakta men säkert och efter all behandling osv så blev hon friskförklarad, att cancern va borta.
Det varade inte alltför länge för den kom tillbaka. Och denna gång spred den sig väldigt fort, lymfan, blodet, osv osv. Jag minns inte allt jag läst i journalen.
 
Sista gången vi såg henne var hon inte vid liv längre.
Och denna dag så gjorde de rent ett stort akvarie på sjukhuset i väntrummet där vi var, och jag var så facinerad av det. Fiskarna i hinken som väntade på att få komma tillbaka till sitt hem igen.
Vi blev inkallade på mammas rum, där ligger det en person som är så stilla, blundar och ser så fridfull ut, min mamma. Som "sover" som inte känner mer smärta. Jag minns inte så mycket mer än att min bror strök mamma över handen. Men jag vågade inte röra henne.
Det var sista gången jag såg henne. Och nu vet jag ju varför hon såg så fin och fridfull ut, det är ju för att de gör iordning de som avlider.
 
(återigen tungt, tårarna rinner)
 
På begravningen som skedde i Ljusets Kapell i Karlskoga, Österledskyrkan så var det massor med folk. Det jag minns från begravningen var att Carina var hemma. (min styvmamma) och jag grät mig igenom hela begravningen. Från när de började spela och tills vi gick ut. Grät till å med när vi gick runt kistan och tog ett sista farväl och la en ros på kistan.
Låten som sjöngs på begravningen var från en av mammas favorit artister. Whitney Huston, I will Always love you.
 
Min mamma blev aldrig bra, min mamma blev cancerns offer, togs tillbaka av Gud om man ska se det så.
 
Jag var 6 år den 5 februari när min mamma somnade in. Min mamma hade födelsedag den 18 februari, födelsedag hon inte fick uppleva.
Jag var en liten tjej som gick 6års och skulle börja 1a klass det året. Jag fyllde 7 i mars.
Jag har förträngt allt detta, medvetet? Omedvetet? Mycket både och. När man är så liten så vet man inte hur man ska bearbeta, man lever vidare med sitt bekymmerslösa liv. Man växer och blir äldre.
Jag hade stora problem med vissa saker i skolorna, discon/danser när vissa låtar spelades för minnen kom tillbaka. Förträngde allt igen.
Var avundsjuk på alla som kunde kalla sin mamma för mamma. Eftersom jag inte hade någon egen.
 
(det blir långt, jag vet)
 
Åren tickade på, jag gick mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet utan några direkta bekymmer för jag hade ju förträngt allt. Mitt enda problem var vänner. Men jag hade en vän, genom högstadiet, tills en grej hände som jag var helt oskyldig i. Och min vän sa upp all kontakt med mig. Men genom ett Grattis, såg du kommit in på gymnasiet. Min allra bästa vän hade kommit tillbaka till mig. Och det gjorde så mycket för mig. Gymnasiet tickade förbi också, fann väl några vänner. Ingen som jag direkt umgås med nu idag. Har kontakt med en av dem och det är fan den bästa av alla i klassen jag gick i!
 
Jag hade eller haft haft en väldigt bra uppväxt, jag har haft min pappa alltid! Jag har haft min styvmamma alltid även om vi inte jämt kommit överens. Men det är hon som på nåt sätt format mig. Henne jag alltid kunnat fråga om tjejgrejer när jag inte haft min egen mamma till det.
Jag har fått allt jag behöver i min uppväxt, lära mig att man inte får allt serverat utan får jobba sig till det, även om man kan få hjälp på traven.
 
Nu är jag 25 år, och de 3 senaste åren har varit extremt tunga i februari, dels den 5e och dels den 18e.
Dödsdag och födelsedag.
Jag hade min första depression när jag var runt 20, hade precis flyttat hemifrån och det strulade med jobb och tillit från min far för jag strulade till saker och ting. Jag visste inte hur jag skulle kunna bo kvar i lägenhet utan pengar. Men det ordnade väl upp sig. Jag fick jobb och jag åt medicin, jag hade min allra bästa vän vid min sida den dagen jag va hos läkaren. Hon var så bestämd över att jag INTE skulle äta några tabletter. Men jag fick tabletter i alla fall. Och jag började gå hos en kurator som sakta men säkert hjälpte mig mot det bättre. Jag slutade äta mina tabletter. Jag fick sedan jobb och saker och ting började ordna upp sig.
Jag fortsatte leva, utan att tänka på mitt förflutna. Jag var en partyprinsessa som älskade allt med livet för jag hade allt jag behövde. Jobb, pengar, vänner, sprit, fester.
Bekymmerslöst? Som fan!
 
Åren tickade på, jag blev 22 år, samma år sköljde det över mig i februari att det var 15 år sedan min mamma lämnat mig!
Då kom det väl tillbaka lite smått, försökte bearbeta så gott jag kunde men förträngde det väl igen.
Satte ljus på graven och berättade för mamma hur mycket jag älskade henne. Och saknade henne.
Så sen jag var 22 så har det vart tunga år. Jag har inte vetat hur jag ska bearbeta min sorg. Har alltid trott att jag behöver ha någon som hjälper mig. Tills en kväll när någon sa till mig att behöver man ha någon som hjälper en att bearbeta? Den här personen träffade jag första gången på en fylla efter att ha snackat via Lunarstorm tror jag det var.
Och jag minns att jag kickade ut honom och sa till honom att det var fel Fredrik jag bjudit hem. (snällt? Nej!) Men han har på något konstigt vänster alltid stått vid min sida även om vi inte varit så aktiva och pratat hela tiden. Haft våra uppehåll.
 
(nu avvek jag från ämnet)
 
Men ja, den här personen, Fredrik fick mig att inse att jag kanske inte behöver någon för att bearbeta min sorg med mamma. Jag kan klara det själv.
Hon avled i en hemsk sjukdom, ja. Hon kommer inte tillbaka mer, nej.
Jag kommer få leva med det, ja. Och det kanske bäst att börja acceptera det också. Hon finns inom mig alltid. Hon kommer alltid vara min mamma. Det är jobbigt, klart det är det.
Döden är jobbigt, japp! Det är den. Just face it!!
Det är dags att ta tag i den här biten med mamma. Och allt det andra som gjort att jag fallit ner i en depression IGEN.
Men jag ska ur den, jag ska må bra, och det kan jag inte göra genom att bara sitta på röven o tro att det ska bli bra av sig självt!
 
 
 Detta är fösta delen i berättelsen om mitt liv. Min uppväxt och saknaden och sorgen till min mamma. Nästa del kommer handla om bitar i mitt liv som ärrat mig.
 

  |   Kommentarer (1)
Datum: 2013-08-29  |  Tid: 02:53:36

Lovely girl


Köpa/Vill ha  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-26  |  Tid: 02:22:15

Uhhhhhh så snygga!

 
 
Har hittat ett par skor som är så sjukt snygga som jag väldigt gärna skulle vilja ha!
Nu har sko token i mig kommit fram!
 
Ebay är en farlig värld för de har verkligen allt man kan tänkas vilja ha!! Grrr!!
Men men, har jag någon Tupperware visning denna veckan så kan jag ju köpa dem :D
 
Jag är sjukt pigg just för tillfället!! Helt sanslöst jag som va så trött innan. Men skorna får mig att vakna! Och längtan efter att få åka till Louise! November känns så långt bort!
 
Men här är skorna iaf!!
 
 

  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-26  |  Tid: 01:04:04

Ego pics in the night!!

Ja men Tjena på er!!
Lovade ju att jag skulle blogga senare. Å det är det ju garanterat! ;P

Har väl Sovit bort större delen av dagen. Totalt jävla super seg. Haft en feting huvudvärk under kvällen. Så somnade ett tag. Nu pigg å fri från värk!

Ska ta tag i Tupperware produkterna tänkte jag.
Köpt en kopp te. Tagit lite ego bilder med.
Världens goaste o kyssvänliga läppar har jag med!

Videoinlägg imorgon??? Ja!
Dagligt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-25  |  Tid: 15:04:09

Snabb inlägg!

Lever! Inte haft tid o bloggat i helgen. Men skriver sen ikväll.

Puss

Shopping  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-22  |  Tid: 20:13:40

Ny super rabattkod!!

Go kväll ni underbara! Statistiken bara stiger, kul att ni hittat hit och att ni stannar! 
Jag lovade ju igår att jag skulle ge er en ny rabattkod idag på allas vår bästa mode leverantör! Och jag håller det jag lovar. (Försöker iaf)
 
Så här kommer den! 
Ange HÖST2013 när ni handlar för minst 1500kr och då får ni 500kr i rabatt!! Så missa ibte detta. Gäller till den 31 augusti!! 
 
 
 

Mig  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-21  |  Tid: 23:40:06

Den som säger att livet är lätt.......

 
.... den ska ha en feting käftsmäll! För livet är fan inte det minsta lätt! Inte för Alexandra Karlsson iaf. Här är det motgångar på motgångar hela tiden. Redan idag när jag fick brev från FK att min sjukpenningsgrundande inkomst är 0 kr, så jag vet inte om jag får någon ersättning.
Sen så fick jag reda på att det inte är sjukpenning jag ska ha utan sjukersättning/aktivitets stöd eller nåt.. Så nu måste jag antagligen söka om och vänta ytterligare eller hoppas att de ringer från kontoret i Örebro som min tillfälliga handläggare pratade om.
Så ja nee jag vette fan va det blir av det hela.
Jag kämpar och kämpar men inte fan får jag nåt annat än skit tillbaka! Hela jävla tiden och jag är så trött på det!
 
Får väl skicka iväg ett mail till bemanningen och kämpa mig till att jobba med ångest o depressionen o istället gå i väggen. Då KANSKE man kan få pengar... Inga garantier dock. De kanske hävdar att det bara är tillfälligt. Suck va bitter jag känner mig just nu! Men det är kanske inte så konstigt.
 
Positiva är väl att jag faktiskt beställde skorna idag! Nu ikväll, så nu har jag paket att se fram emot. Och jag ska betala dom med min förtjänst från mina Tupperware demos! Och känna mig stolt över det!
Hoppas kunna boka in många fler nu under hösten så man kan tjäna lite extra pengar om man inte får några från FK.
Har även sökt nytt studiemedel ska ju försöka komma igång och omregga mig på programmet och fixa klart praktiken sen köra på med andra terminen och komma igång och bli klar.
Jag känner mig motiverad till att börja skolan igen. Då får jag nåt att göra, nåt att se fram emot, nåt att göra på dagarna. Och chansen till att börja må bättre.
Jag har ju iaf viljan att börja må bättre. Det är ju något positivt :)
 
Fick en laddning nya kläder från Gömda Juveler idag. Ska be sambon fota lite imorgon om det blir fint väder så jag kan lägga upp lite :D Även om det bara blir vanliga bilder liksom. Men kanske kan hitta något träd att stå emot eller så :D Haha.
Men ja! Mina skor är beställda och jag längtar efter att få testa dem! Blev de gröna OCH de ljusrosa! De mörkrosa fanns ju inte i min storlek, jag har ju små å söta fötter ;)
Och de beigea va det inte rea på. Så ja, men jag är NÖJD!
 
Nu har jag svamlat klart :)
Glöm inte att klicka er in på Gömda Juveler och ta del av veckans Klipp!
Jag är bra sugen på att beställa nya tröjor kan jag lova! Super snygga. Ska ju rensa ur mina kläder när vi flyttar så behöver ju fylla på med nytt. Haha!
 
Ha're bra så hörs vi snart igen!
Kommer ett nytt super erbjudande från Gömda Juveler imorgon ;)

Shopping  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-21  |  Tid: 21:46:00

Veckans super Klipp!

Ny vecka med nya heta klipp från allas vår hetaste mode leverantör Gömda Juveler!

Det passar självklart till alla!! Klicka på bilden för att komma till erbjudandet direkt!!
 
Imorgon kommer ett annat super erbjudande så håll ögonen öppna!!!
 
 

Köpa/Vill ha  |   Kommentarer (1)
Datum: 2013-08-20  |  Tid: 22:38:48

Köp skor till mig??!!

 
 
Go kväll på er!!
 
Det har varit ett par lugna dagar som passerat. Eller ja det är ju bara tisdag idag. Men ändå.
Jag är gräsänka nu ikväll då älskling har åkt till jobbet..
Alltid lika trist, men samtidigt skönt ibland då man får lite ensamtid.
 
Hittade ett par skor idag som jag skulle vilja ha... Rea på dom dessutom!! Och anger man ENDOFSUMMER50 så är det halva priset på rea priset... Men jag har inte fått pengar från fk ÄN!
Så om någon söt o vänlig själv vill beställa dom åt mig så skulle jag inte tacka nej ;)
 
 
Storlek 37 tack!! Skulle va de perfekta skorna till min vita klänning att få fota i och ha till vardags!!
Så som sagt, tackar inte nej till om någon beställer dem åt mig ;) ;) Den som gör det får en puss av mig!!
Klicka på bilden för att komma till skorna!
 
Skulle inte säga nej till dessa heller
 
Också i storlek 37 tack!!
 
Skulle bli sååååå glaaaad om jag kunde få dessa par!!
 
 
 

  |   Kommentarer (1)
Datum: 2013-08-20  |  Tid: 02:42:23

Snyggaste klänningen ever!! ♡

Fick hem ett paket från Gömda Juveler. Med bland annat en super snygg klänning!!
Behöver gå ner några kilometer bara för att den ska sitta ännu bättre!
Men den kommer jag ha när jag är ute på Tupperware visningar. Man vill ju se bra och vårdad ut då.

Kommer fota i klänningen också med några snygga stövlar eller klackar.

Tack Gömda Juveler!!!
Shopping  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-18  |  Tid: 15:28:00

Veckans Klipp!!

 
Missa nu inte veckans supersnygga och billiga klipp fråb Gömda Juveler!!
Den snygga mc jackan kostar egentkigen 599kr!
Men anger ni koden KKIPPET u rabattkodsrutan så dras automatiskt 220kr av och ni får köpa den för endast 379!
 
Klicka på bilden för att komma dit, ni har på er till midnatt att fybda. Jag har själv klickat hem en svart! 
Finns från lliten storlek till stor! 
 

Tankar  |   Kommentarer (2)
Datum: 2013-08-11  |  Tid: 02:00:54

Tankar

 
 
Go kväll/natt på er.
 
Känner bara att jag måste få skriva av mig lite. Det finns så mycket inom mig som jag egentligen skulle vilja få ur mig. Men jag vet inte hur faktiskt. För jag vill inte prata med någon just för tillfället.
Men det är mycket tankar som snurrar.
Den största tanken är väl, När ska jag må bra igen? När ska allt det jobbiga släppa?? När ska jag få klättra upp på den där stegen och inte bara falla ner igen? Klyshigt kanske men vette fan hur jag ska förklara det på annat vis.
 
Jag vet att man måste ju ta tag i saker o ting, men det är inte så lätt när man inte vet vart man ska börja. Det känns som att det aldrig går bra för mig, bara motgång på motgång och jag försöker verkligen att kämpa!
Va stark, va positiv. Dra på mig min fina fasad varje gång jag går utanför dörren och visar inte att jag mår så kasst som jag gör egentligen.
 
Jag skulle bara vilja åka iväg en vecka eller ja bara någon dag eller tre o få vara. Bara vara. Själv skulle jag helt vilja vara. Vare sig jag skulle ligga på ett hotellrum eller nåt i tre dagar. Men ja, bara få vara.
Fast helst skulle jag nog vilja komma bort på ett spa, och få massage, fotvård o ja all sån uppassning som gör att man kan släppa ut allt.
 
Jag ska börja träffa kuratorn på svärmors skola igen. Och det ska bli skönt. Kanske kan hon lära mig något, om den sociala fobin jag utvecklat på kort tid. Och hur jag ska lyckas hantera allt jag bär på. Så jag ser fram emot att få börja träffa henne igen.
 
Jag lever, jag andas. Det är väl ungefär så det är just nu. Finns inte mer ork till nåt annat.
Allt skiter sig ju iaf.
 
Snart får man börja panik packa för att det drar iväg på tiden. Men vi har inte heller hört något från mäklaren om huset eller nåt. Så blir bara mer o mer trött på denna väntan. Jag vill härifrån! NU!
Jag vill börja ett nytt liv. En fräsch start. Så man kanske kan börja fokusera på det positiva. Att livet faktiskt är underbart.
 
Ja nu blev det mycket svammel om ditt o datt, hopp hit o dit.. Men ja jag va bara tvungen o få det ur mig.
 

Dagligt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-07  |  Tid: 02:03:00

Veckans Klipp!

 
 
Veckans Klipp!
 
Veckans klipp hos Gömda Juveler är en snygg höstjacka! Ange KLIPPET i rabattkods rutan så dras rabatten av!! Skynda att fynda, den vita är redan slutsåld!!
Klicka på Bilden för att komma till erbjudandet direkt!
 
Kom ihåg att du fortfarande kan använda ALEXANDRAK som kod när du handlar för minst 800kr och då får 250kr i rabatt!!
 
 

  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-06  |  Tid: 15:00:47

Ny design!

Vilket lyft bloggen fick! Snacka om rejält ingrepp! ;)
Tack Louise för hjälpen. ♡

Bloggar mer ikväll.
Puss Hej!


  |   Kommentarer (0)
Datum: 2013-08-05  |  Tid: 01:58:03

Gärtblogg; Hottish

Efter mycket om och men så är bloggen klar.
Hoppas du blir någelunda nöjd Alex, annars får du hojta till vettu ;)
 
Och till er andra: LÄS HENNES BLOGG FÖ FAEN!
Peace out!
 
 
/ Hottish.blogg.se