Dagens Sanning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2012-07-18  |  Tid: 11:10:40

Dagens Sanning x2!

 
 
Jaou, tänkte jag skulle ta en Dagens Sanning, det va väldigt längesen.
Den första gäller slakt och den andra gäller akvariefisk.
 
Dagens Sanning 1!
Jag är egentligen emot slakt.. Jag ogillar det skarpt!
När jag åker mot Storfors och jobbet så åker jag förbi Gälleråsen. Och där har de nu satt upp en skylt som det står: Gälleråsens Gårdsslakteri (tror det står så iaf) Och så är det bild på en GLAD gris!!
Va fan, grisen är väl inte glad att den ska bli slaktad, flådd, styckad och sen ivägskickad till massa butiker för att folk skall få mat (inklusive mig)
Jag är inte emot att äta kött osv, det som är grejen. Men jag gillar bara inte själva slakten, speciellt inte av ungdjur, typ kalvar för att kalvkött ska va så gott, lammkött osv osv....
Jag vet att man måste slakta djuren för att vi ska få mat och att det inte ska bli en över population på djur.. Men jag gillar inte själva slaktgrejen. OCh inte att de har en GLAD gris på bild! Grisen kanske är glad och mår bra, men den vet ju verkligen inte vad som väntar.. HUR många grisar slaktaar man inte för att folk ska få sin jävla julskinka?? Två skinkor per gris, men jaa.. En jävla massa grisar för att få skinkan..
OCh slakt av häst också?? För att få hästkött? Alltså nej.. JAg är inte för slakt även om jag är för kött.
Man kan äta köttet men man behöver inte gilla det som sker innan man får köttet till butiken.
Så tycker de ger fel signal utåt med en GLAD gris, hade de inte kunnat tagit en vanlig bild på en gris liksom?
 
Dagens Sanning 2!
Jag har ju skaffat akvarie fisk, och jag tycker att fiskarna ska ha stort akvarium så de får plats att vara ett par stycken och att de får plats att simma och snurra runt osv :)
Men jag vet inte, är det bara vi i Sverige som månar om akvariefisken, att de ska ha stort utrymme, att de inte ska behöva känna sig stressade. Nu ska jag ta upp en speciell fisk. Kampfisken, en sån där blå jag gett er bild på här i bloggen.
Folk i USA, Kina, Japan å på fler ställen verkar tro att det är OKEJ att kampfisken lever i en liiiiten liiiiten behållare...
Typ denna:
 
 
Såg ett program, Gordon Ramsays Kitchen Nightmares, där de ominredde en restaurang och hade satt upp såna här på väggen, de kan ju inte rymma mer än ett par deceliter liksom! Och de tror att fisken ska MÅ BRA i den??? va faaan!! Kampfisken är en speciell fisk och den behöver sitt utrymme att få simma på!
Tycker det är sån jävla fiskplågeri! Så ja dagens sanning är också att det finns idioter till allt, som verkar va för dessa och därmed fiskplågeri! Hur skulle de känna sig att bli nerstoppade i en liten behållare med endast lite utrymme för luft eller svängrum..!
Nej fy fan!!
 
Va bara tvungen att få ur mig två av dessa Sanningar enligt mig då.
Nu blir det chill innan det är dags att åka o jobba..
 
Puss Hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback